Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
.3852/10 () . .

 

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Σηφουνάκης σχετικά με την πρόσφατη τοποθέτησή του  στην αρμόδια υποεπιτροπή της Βουλής για την Αναθεώρηση του Ν.3852/10  (Καλλικράτης) και τον σχολιασμό του Βουλευτή κ. Γ. Ζερδελή δήλωσε:

«Ο Νόμος Ν3852/10 (Καλλικράτης) υπήρξε ένα νομοθέτημα που είχε ως θετικό στόχο την καλύτερη οργάνωση και αποτελεσματικότητα του Α’ Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 
Βεβαίως είχε και αρνητικές πτυχές που στην πράξη αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές  στην εφαρμογή τους,  όπως η δημιουργία ενός και μόνο Δήμου στα μεγάλα νησιά.
Δυστυχώς η τροπολογία που κατέθεσα στη Βουλή στις 28 – 2-2014 στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών δεν έγινε δεκτή από τον τότε Υπουργό κ. Γ. Μιχελάκη. 
Όμως στο συγκεκριμένο θέμα της δημιουργίας περισσότερων του ενός Δήμου στα μεγάλα νησιά, υπήρξαν αντιδράσεις από βουλευτές και  οργανώσεις  των κομμάτων  της συγκυβέρνησης  αλλά και από Νομαρχιακές Επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ όπως της Ρόδου και άλλου. Θα πρέπει ο αγαπητός συνάδελφος Γ. Ζερδελής, πέραν της γενικώς και αορίστως τοποθέτησής του, όπως η τελευταία στις 13/12/2014 που είδε το φως της δημοσιότητας, όπου επαναλαμβάνει αορίστως ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα αντικαταστήσει τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, από ένα νέο θεσμικό πλαίσιο», να μας πει το απλό:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα καταργήσει τον ένα Δήμο στη Λέσβο και θα δημιουργήσει περισσότερους του ενός, και αν  ναι, θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζουμε πόσους;»